BUDAPEST EKLEKTIK SPECIAL:

"ÓPERENTZIA

Az Óperentzia Nyíregyházáról jön, a keleti végekről, ez sajátos ízt kölcsönöz zenéjüknek: a stílusokat, a trendet másként közelítik meg. 2005-ben alakultak, 2008-ban megnyerték a budapesti Fringe Fesztivált. Jelenleg Budapesten él a zenekar.
A zenekar szoros alkotóközössége igen termékeny, három éves fennállásuk alatt két lemezt készítettek.
Az 'Óperentzia' című első lemez még az utazósabb, a trip-hopból merítő anyag volt, régies, azaz vintage hangzásokkal, retró szintik erdejével.
A 'One Week' című második lemezen több az elektronika,felgyorsultak a tempók, a fordulatszámok. Megjelent a drum and bass ritmika, viszont korábbról megmaradt a merészség, amellyel stílusokat kevernek, így a számokban feltűnik a noise, a jazz, sőt a rajzfilmzene is.
A zenekar legújabb lemezének megjelenését májusra datálta."

BUDAPEST EKLEKTIK SOUND SYSTEM feat. POLLY FLOW
(Jazz - Tech improvizáció):

A Budapest Eklektik Sound System munkanév egy DJ -k, és zenészek alkotta improvizációs elegyet takar, mely gyakorlatilag annyira eklektikus, és improvizatív, hogy a formáció tagjait illetően sincsenek konkrét megkötései.

Első ízben a Cökxpon Café Theater koncerttermében tartandó improvizációs est keretein belül gyakorlatilag egy nyilvános főpróbát láthat a közönség.

Ez alkalommal a hangszeres szekciót az Óperentzia zenekar három tagja, a vokál szekciót a Beat Dis-ből, a Planet 55-ből illetve a Hagesher zenekarokból ismert Polnauer Flóra a.k.a Polly Flow, a DJ szekciót pedig  a Fúzió Rádió egyik oszlopos lemezlovásza, (Dj) ER alkotja.

Vocals: Polnauer Flóra
Drums: Bánházi Gábor
Keys: Domokos Tibor
Bass: Fábián Tamás
Dj: ER

Belépő/tickets: 600.-

Cökxpon Ambient Café
2010. április 16., 21:00

 

A bejegyzés trackback címe:

https://grodaproject.blog.hu/api/trackback/id/tr641923730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása